Ketyerinka Mindentbele Blogja

Hétvégi tipp: Csirkecomb nagymama féle töltelékkel

Hétvégén Magyarországon jártunk és mivel nagyon szeretem a friss otthoni zsemlét, párat beletuszkoltam a kézipoggyászomba, mert tudtam, éjjel érünk majd haza és semmi ehető sincs itthon. 3 évig szigorúan diétáztam, aztán nyaralásunk alkalmával ismét rákaptam kicsit a magasabb szénhidráttartalmú ételekre, ki nem hagynám a péksütit most már, viszont igyekszem a délelőtti étkezésekkor fogyasztani csak.

Szóval hoztam a zsemlét, még másnap is vidáman faltuk, viszont harmadnapra már igen szikkadttá vált, ezért úgy döntöttem, árválkodik pár csirkefutómű a fagyasztóban, csinálok valami finomat  ( amúgy én itt még nem találtam megfelelő méretű combokat sajnos ).

Természetesen megint a nagymama receptúrája alapján jártam el. Karácsonykor kihagyhatatlan nála ez a fogás. Én nagyon szeretem a sült tölteléket, így jóval többet szoktam csinálni, mint amit bele tudok tuszkolni a hús bőre alá.

Köretnek zöldséges basmati rizst készítettem és salátát citromlével meglocsolva.

( Ígérem, következő alkalommal már fényképezőgéppel készítek képet, nem telefonnal ).

unnamedunnamed (1)unnamed (2)

 

A recept 2-3 főre:

5 db csirkecomb

Só, bors, fokhagymapor, pirospaprika, kicsi rozmaring

olaj, vagy bármilyen zsiradék ( én most kókuszzsírt használtam )

Töltelék:

3 zsemle

1 tojás

1 csokor petrezselyem

1 nagy fej vöröshagyma

só, bors

 

Elkészítés:

A csirkecombokat bedörzsölöm a sóval és a fűszerekkel kívül,  meglazítom a bőrét, ahova a töltelék fog kerülni és ott is meghintem.

A zsemléket vízbe beáztatom, közben apróra vágom a vöröshagymát, serpenyőben olajon elkezdem megdinsztelni. Finomra aprítom a petrezselymet, majd mikor a hagyma már puha, hozzákeverem és egy percig még hagyom a tűzhelyen. A zsemléket kinyomkodom, ráöntöm a petrezselymes sült hagymát, sózom, borsozom és megkóstolom, hogy elég fűszeres-e, majd csak ezután ütöm bele a tojásokat ( ezt én azért csinálom így, mert valaki megkóstolja a nyers tojást, én személy szerint nem szeretem )

Jól összedolgozom és már lehet is tölteni. A combok bőre alá betuszkolom a tölteléket. Nem kell megijedni ha kicsit folyik, szépen meg fog sülni, viszont ha mégis megnyugtatóbb, lehet sűríteni  1-2 kanál zsemlemorzsával. Kiolajozott tepsibe szépen elrendezgetem, a megmaradt tölteléket a húsok mellé kanalazom. Másfél deci vizet közéjük öntök, majd letakarom az egészet fóliával. 190 fokos sütőbe teszem 1 órára, majd ha ez az idő letelt, késsel a csont mellett ellenőrzöm, megsült-e puhára a husink. Mikor meggyőződtünk róla, hogy elkészült, a fóliát levesszük és ugyanezen a hőfokon tovább sütjük, míg szépen meg nem pirul a bőre.

Krumplipürével is tálalható, vagy párolt zöldséggel.

Nagyon finom, nem lehet abbahagyni.

Kellemes hétvégét és jó kotyvasztást mindenkinek!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!